HUBRIS….


Am promis duminica in timpul mesajului ca o sa postez cele doua citate despre mandria necuvincioasa. Acel fel de mandrie care nu are nimic in comun cu demnitatea umana. E o mandrie ce se inradacineaza adanc in sufletul nostru, imbraca diverse forme, pana acolo incat ne este greu sa o recunoastem ca ea exista in viata noastra.

„Hubris este gata sa calce cu violenta peste lege si libertate pentru a-si satisface pofta si dorinta egoista. Raul fundamental a lui Hubris consta in faptul ca atunci cand Hubris intra in inima omului, acel om uita ca el este creatura si ca Dumnezeu este Creatorul. Hubris este aroganta insolenta care pierde din vedere caracteristica esentiala a omului: aceea de a fi creat”

Ernest Myers

„Dar lucrul cel mai groaznic in legatura cu Hubris este placerea pe care o are de a produce jigniri. Ea este o insolenta neinfranata, comisa numai pentru placerea pe care o produce: sa vezi pe altcineva suferind. Sursa placerii gasita in actiunea insolenta este senzatia ca jignindu-i pe altii, noi ne arogam o superioritate exceptionala fata de ei”

William Barclay

Well,… Interesant, nu?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.