Sunt copii care mor nemantuiti ?

Sunt copii care mor mantuiti?… Principiile si gandurile pe care le voi expune s-au nascut din discutia avuta la studiul biblic din cadrul bisericii, unde am vazut o asa dorinta de cunoastere, pe de o parte, iar pe de alta parte, existenta unui asa labirint al invataturilor cu privire la acest subiect in sfera neoprotestanta. Deci, sunt copiii mantuiti? E bine de afirmat, inca de la inceput ca, in cadrul bisericilor neoprotestante, NU se practica botezul copiilor micii. Botezul il pot primi doar acele persoane care POT lua o decizie rationala de a crede si a se pocai. Dar asta este un alt subiect… Copiii, atat cei nascuti dar care mor pana a putea discerne binele de rau, cat si cei care mor inainte de a se naste, INDIFERENT ca avem de-a face cu copii din familii credincioase SAU necredincioase, acesti copii vor fi ai Domnului, ei vor fi in Rai. SUNT AI DOMNULUI! Pe ce ma bazez atunci cand spun aceste lucruri?

– Mantuirea se primeste pe baza credintei, a acceptarii lui Isus Hristos, lucru reflectat in viata de zi cu zi Exemplu: Marcu 16:16, temnicerul din Filipi, etc;

– Fiecare om este judecat de baza DECIZIEI LUI de a-L respinge pe Hristos si de a nu-L urma. Ioan 3:18-19.

– Un copil, desi mosteneste pacatul originar, (aici e o alta discutie …) nu are posibilitatea nici sa-L accepte, nici sa-L respinga pe Isus Hristos pentru ca, fie nu s-a nascut, fie s-a nascut dar a murit la o varsta prea mica, inainte sa poata lua singur decizii.

– In aceste cazuri Dumnezeu dovedeste, prin comportamentul Lui aratat in Sfanta Scriptura, ca Isi exercita dreptul suveran de a mantui, de a salva pe baza jerfei lui Hristos. – Cateva exemple:

1- Dumnezeu pedepseste generatia lui Israel din pustie. Niciunul din ei nu va putea intra in Tara Promisa (cu exceptia a doi), DAR copiii lor vor lua tara in stapanire. Dumnezeu nu extinte pedeapsa pentru pacatul parintilor asupra copiilor.

2- Cand lui David ii moare copilul nascut din relatia cu Batseba, reactia lui David la aflarea vestii a fost sa se opreasca din post si sa declare: “Eu ma voi duce la el..” 2 Sam 12:23. Cred ca putem fi de acord ca David nu “spera“ sa mearga in Iad ca sa-si intalneasca copilul.

3- In Ezechiel 16:20-22, Dumnezeu ii numeste pe copiii care erau sau au fost jertfiti zeului Moloch, copii ce erau adusi ca ardere de tot, injunghiati si apoi arsi in foc, Dumnezeu numeste acesti copii,” AI MEI!” Erau AI LUI.

4- Dumnezeu, in mod supranatural, poate alege sau comunica cu pruncii, chiar daca acestia sunt inca nenascuti. Ex: Ieremia; Ioan Botezatorul.

5- Nu in ultimul rand, sa ne amintim ca nimeni nu poate sa castige, sa merite mantuirea. In ultima instanta, ea, mantuirea, e harul, darul lui Dumnezeu.

– Mai e un singur aspect pe care doresc sa il abordez aici. Sunt persoane care sustin, folosindu-se de textul din 1 Corinteni 7:14, ca acei copii care mor din diferite motive si parintii lor nu sunt credinciosi, acei copii sunt pierduti si nemantuiti. GRESIT! Cand textul din Corinteni se interpreteaza in acest fel, atunci textul e abuzat si scos din contextul Scripturii. Daca ar fi adevarat ca acesti copii sunt mantuiti prin parinti, atunci, tot datorita acestui text, putem concluziona ca partenerul de viata NECREDINCIOS al unui credincios e mantuit prin cel credincios. Putem extinde conceptul si conform textului din 1 Timotei 2:14-15 putem concluziona ca o femeie e mantuita prin nastere de fii NUMAI DACA acestia raman in credinta. EREZIE! Revin: pe baza Scripturii mantuirea se primeste prin credinta in Domnul Isus Hristos, este darul lui Dumnezeu si produce o viata schimbata.

Copiii nu sunt mantuiti prin parinti, Mamele nu sunt mantuite prin nasterea de fii, iar partenerii necredinciosi nu sunt mantuiti DATORITA celor credinciosi. Stiu ca se cerea o explicare a textului din Corinteni si Timotei. O voi face intr-o noua postare. Cam atat pentru acum.

Multe Binecuvantari,

Pastoru’