Cum pot creste in credinta?

Cum pot creste in credinta?

Fapte 2:42

Inainte de-a aborda acest subiect cred ca este intelept sa vedem ce se intmpla daca nu crestem in credinta. Din momentul nasterii din nou cresterea spirituala este semnul vital al unei dezvoltari spirituale normale. Lipsa cresterii spirituale genereaza  imaturitate spirituala, probleme de relationare (atat cu Dumnezeu ,cat si cu oamenii din jurul nostru) si, nu in ultimul rand, duce la pierderea credintei.

Deci, cum putem creste in credinta? (Fapte 2:42)

Ei staruiau:

1-      In invatatura apostolilor:  crestem prin perseverenta in cunoasterea invataturilor biblice, prin cunoasterea Cuvantului lui  Dumnezeu (Psalmul  119:1-18, versetul 105. Putem descoperi Cuvantul lui Dumnezeu prin citire, ascultare, memorare, copiere, vizializare, etc.

2-      In legatura frateasca, in frangerea painii: crestem in credinta atunci cand, perseverand, cautam partasia Bisericii (legatura frateasca) si partasia cu Isus Hristos (frangerea painii). Cu alte cuvinte, crestem in credinta atunci cand ne implicam activ in lucrarea de slujire cu o motivatie sanatoasa

(Fapte 2:43-47; Galateni 6:1-2).

3- In rugaciuni: perseverenta in rugaciune a credinciosului, comunicarea zilnica cu Hristos are ca rezultat cresterea in credinta. Rugaciunea trebuie abordata ca fiind o deprindere, o disciplina spirituala. E ceva ce invatam. Nu vom simti intodeauna ca trebuie sau putem sa ne rugam, dar intodeauna trebuie sa ne rugam (Luca 11:1; 1Tesaloniceni 5:17; Matei 6:7-13).

Credinciosul care vrea sa creasca in credinta se va hrani zilnic din Cuvantul lui Dumnezeu, se va implica activ in slujire  si va comunica cu Dumnezeu zilnic, impartasindu-i totul!

Lasă un răspuns