Multumesc…….

Recunostinta e un lucru rar intalnit. Din ce in ce mai putini oameni sunt rrecunostintaecunoscatori, in general….

E foarte greu sa gasesti oameni recunoscatori,… cine nu ma crede sa incerce sa-i gaseasca, dar e foarte usor sa gasesti oameni nemultumiti.
Nemultumiti de locul de munca , de venitul lunar, de casa in care locuiesc de faptul ca nu au masina sau de masina lor daca o au. Nemultumiti de vecini, de Biserica, de Pastor , de inchinare , de zeciuiala, de vremea de afara ,….. ma opresc.
De ce sunt oameni lipsiti de recunostinta? Buna intrebare.  Nicolae Iorga spunea ca trufasul nu poate fi recunoscator. Sa fie oare mandria? Nu stiu,..  Poate fi insa sentimentul de indreptatiere a omului combinat cu egoism.  Iluzia ca „ni se cuvine” „Meritam  mai mult”,… Poate si „abilitatea” de-a uita  binele ce care ne-a fost facut !
Cuvantul Eukharistia , pentru impartasanie , inseamna in greaca Recunostinta!  Dumnezeu stia ca uitam repede sa fim recunoscatori asa ca a instituit acest ritual cu scopul de-a ne reaminiti „ori de cate ori suntem impreuna”, ca trebuie sa fim multumitori.
Am constatat insa ca lipsa recunostintei cauzeaza intodeauna nemultumire. Lucrurile nu se opresc doar la lipsa recunostintei. Un om lipsit de recunostinta va fi mereu nemultumit. Deci cu cat mai lult uitam sa spunem multumesc cu atat mai mult devenim nemultumitori si ne vom manifesta nemultumirea cand avem ocazia.
Sa invatam sa spunem Multumesc.  Sa invatam sa ne numaram binecuvantarile inainte de-a ne numara necazurile si lipsurile. Sa invatam Recunostinta. Isus vindeca 10 leprosi  da numai unul se intoarce sa … multumeasca. Are Dumnezeu „nevoie” de mulumirea noastra ? NU , dar se bucura de ea.  Necazul si suferinta au unit pe cei 10 leprosi , care impreuna au venit la Isus. Starea de bine , vindecarea 1-a separat.  E cumplit de dureros acst pacat al nerecunostintei , indiferentei , cand uiti binele ce ti s-a facut!
Inchei , cu gandul la versetul din Psalmi : Binecuvinteaza suflete pe Domnul si NU UITA NICI UNA DIN BINEFACERILE LUI.
Nu uita ajutorul Domnului
Nu uita slujirea celor din jurul tau.
Invata sa spui : Multumesc.
( daca cineva are o experienta sau o intamplare sau un gand pe acest subiect , va rog sa il impartasiti la comentarii)