Mulțumesc…….

 

Recunoștința e un lucru rar întalnit. Din ce în ce mai puțini oameni sunt recunoscători, în general….

E foarte greu să găsești oameni recunoscatori,… cine nu mă crede să încerce să-i gaseasca, dar e foarte ușor să găsești oameni nemulțumiți.
Nemulțumiți de locul de muncă , de venitul lunar, de casa în care locuiesc de faptul ca nu au mașină sau de mașina lor dacă o au. Nemultumiti de vecini, de Biserică, de Pastor , de închinare , de zeciuială, de vremea de afară ,….. ma opresc.
De ce sunt oameni lipsiti de recunostință? Buna întrebare.  Nicolae Iorga spunea ca trufașul nu poate fi recunoscător. Sa fie oare mândria? Nu știu,..  Poate fi însă sentimentul de îndreptățire a omului combinat cu egoism.  Iluzia ca “ni se cuvine” “Merităm  mai mult”,… Poate și “abilitatea” de-a uita  binele  care ne-a fost făcut !
Cuvantul Eukharistia , pentru împartașanie , înseamna în greacă Recunoștință!  Dumnezeu știa că uităm repede să fim recunoscători așa că a instituit acest ritual cu scopul de-a ne reaminiti “ori de cate ori suntem împreună”, ca trebuie să fim mulțumitori.
Am constatat însă ca lipsa recunostintei cauzeaza întodeauna nemulțumire. Lucrurile nu se opresc doar la lipsa recunostinței. Un om lipsit de recunostință va fi mereu nemulțumit. Deci cu cât mai mult uităm să spunem mulțumesc cu atat mai mult devenim nemulțumitori și ne vom manifesta nemulțumirea când avem ocazia.
Să învățăm să spunem Mulțumesc.  Să învățăm să ne număram binecuvântarile înainte de-a ne numara necazurile și lipsurile. Să învățăm Recunoștința. Isus vindecă 10 leproși, dar numai unul se întoarce să … mulțumească. Are Dumnezeu “nevoie” de mulțumirea noastră ? NU , dar se bucura de ea.  Necazul și suferinșa au unit pe cei 10 leproși , care împreună au venit la Isus. Starea de bine , vindecarea i-a separat.  E cumplit de dureros acst păcat al nerecunoștinței ,  a indiferenței , când uiți binele ce ți s-a facut!
Închei , cu gândul la versetul din Psalmi : Binecuvintează suflete pe Domnul și NU UITA NICI UNA DIN BINEFACERILE LUI. Ps. 103:2
Nu uita ajutorul Domnului
Nu uita slujirea celor din jurul tau.
Invață să spui : Mulțumesc.