Voce pentru cei care nu pot vorbi

IMG_2205
Discurs , Marsul pentru Viata – Bacau 2013
Vocea celor ce nu pot vorbi.

Invocand diverse motive, sub pretextul anumitor conjucturi , societatea de astazi , a legiferat crima.
Se invoca deseori lipsa posibilitatilor materiale, si sub acest pretext , este curmata viata unei fiinite umane.
Se invoca planificarea familiala , iar daca se intampla un “accident” , o “greseala” , atunci , legal, poate fi luat dreptul la viata a unei fiinte umane.
Se invoca dotinta de-a urca pe scara ierarhica a carierei, nevoia de-a strange cat mai multe lucruri , nevoia de-a avea cat mai mult timp pentru noi sa traim , si sa exploram,… iar daca intervine o sarcina “nedorita” , dreptul la viata pentru acel copil poate fi negat, legal.
Se invoca lipsa de viitor a unei relatii , si imperimentul ce care l-ar constitui aparitia unui copil , datorita acestui lucru , se poate legal , frange viitorul unei fiinite, se poate nega dreptul pe care il are un copil la VIATA.
Datorita acestor alegeri gresite populatia Romaniei in ultimii 23 de ani a fost decimata numeric si suntem responsabili ca natiune de moartea milioanelor de copii care nu au ajuns sa se nasca.
Se invoca astazi multe motive , pentru a justifica o decizie cu totul gresita. Nici unul aceste motive insa nu sunt suficient de convingatoare, suficient de credibile si nu pot justifica moral faptul ca decidem incorrect, CINE ARE DREPTUL LA VIATA SI CINE NU.
Din acesta cauza suntem noi astazi aici, sa FIM VOCEA CELOR CARE INCA NU POT VORBI!.
In numele lor , a celor care inca nu pot vorbi vrem sa afirmam astazi cateva adevaruri :

1. Sanctitatea vietii.
VIATA este darul Lui Dumnezeu . Dumnezeu daruieste omenirii acest dar inestimabil si valoros al vietii. Datorita acestui motiv , nimeni nu are dreptul moral sa decida cine traieste si cine moare. Vata este sacra, viata vine de la Dumnezeu. Fiecare prunc nenascut are dreptul la viata.

2. Avortul este o Crima.
Realitatea este ca oridecate ori , fatul uman care nu se poate apara , este ucis, ii este luat dreptul la viata , se comite o crima. Este foarte trist sa traim intr-o societate unde exista legi care pedepsesc crima daca copilul este nascut , dar legifereaza crima , iar in unele cazuri subventioneaza financiar aceasta crima daca copilul inca nu este nascut. Avortul este o crima.

3. Fiecare fiinta umana are dreptul la viata.
Avem dreptul la viata toti cei care traim , au dreptul la viata toti cei care inca nu s-au nascut. Nici un motiv invocat, oricare ar fi el , nu este suficient , pentru a justifica faptul ca milioanelor de copii in Romania in ultimii 23 de au li s-au negat dreptul la viata. Numarul avorturilor din ultimii 50 de ani in Romania depaseste numarul populatiei de astazi. In ultimii 50 de ani Romania a ucis o Romanie! Cine poate justifica acest lucru? Cine isi asuma raspunterea acestui genocid? Fiecare fiinta umana are dreptul la viata.

Dar astazi noi suntem aici , pentru a fi voacea celor care inca nu pot vorbi. Iar impreuna cu noi sunt sute de mii de persoane care peste tot in aceasta minunata tara, sustin si apara dreptul la viata.
Si noi impreuna cu ei , sustinem dreptul la viata si spunem ca impreuna trebuie:
– Sa luam atitudine si sa perseveram in apararea celor nenascuti pana cand vom avea in tara noastra o legislatie favorabila vieţii şi familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate ale avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei.
– Sa luam atitudine si sa perseveram pentru a fi promovat la nivel national un plan complet de educare publică împotriva avortului, în toate domeniile și, în particular, în acelea legate de sănătate și educație
– Sa ne rugam Lui Dumnezeu pentru tara noastra si sa promovam dreptul la viata si sa aparam pe cei care nu se pot apara singuri.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Marian Paduret

Lasă un răspuns