“Escatologie” Adventista

armaghedonIntodeauna am evitat polemicile pe teme teologice. In special pe cele de domeniul escatologiei. Vreau sa mentionez din start ca, personal, cred ca oricine afirma ca stie si are o intelegere completa si profunda a escatologiei este un ignorant si un arogant!

Revin, consider acest spatiu virtual, blogul personal, coltul meu de lume virtuala in care am dreptul sa ma exprim si o voi face.

Din cand in cand , atunci cand conduc, ascult radio Vocea Sperantei, post de radio al Bisericii Adventiste.  Sunt multe lucruri frumoase pe care Briserica Adventista le face si sunt foarte multi oameni de o reala valoare in Biserica Adventista. TOTUSI, sunt unele persoane si anumite invataturi teologice care se pare ca sunt destul de puternice incat sa depaseasca perimetrul unui grup restrans sau al unei bisericii locale, si isi face loc pana pe calea undelor, ajungand la zeci , sute pe mii de ascultatori, si prin aceasta se pare ca pot fi privite ca invataturi oficiale ale Bisericii Adventiste.

Fac referire specific la emisiunea postului Vocea Sperantei , din 27.12.2013 , cu titlul “Armaghedonul”, emisiune in care a vorbit Pastorul Adalbert Orban.  Cei care nu au rabdare sa asculte toata emisiunea , rog in special sa asculte de la minutul 35 la minutul 41.

Am ramas foarte uimit si fara cuvinte sa aud ca un Pastor adventist numeste miscarea neoprotestanta si biserica penticostala : “niste duhuri de draci, care seamana cu niste broaste unde se fac minuni dar nu se predica adevarul..”

Domnule pastor Orban, am descarcat emisiunea si am reascultat-o de mai multe ori. Remarc:

– O lipsa totala de respect fata de exegeza biblica si o manipulare a textului biblic pentru a corespunde sabloanelor personale. In special o scoatere din context al textului sacru cum rar am mai vazut. ( Martori ai lui Yehova, Mormoniii, etc)

–  Un exclusivism denominational pe care il intalnim doar in randul miscarilor sectare. ( Noi suntem biserica profetica, noua Dumnezeu n-e trimis un profet , doar cei 144.000 ,…. )  In toata scriptura gasim un exclusivism dar nu unul denominational.

Ar fi foarte multe de spus dar ma opresc.  Incarc emisiunea  si va rog sa o ascultati si eventual sa va exprimati opinia.

In cazul in care opiniile  teologice are pastorului Orban nu sunt si opiniile Bisericii Adventiste, atuci echipa de redactie ar ttebui sa indrepte greseala si sa fie mult mai atenta cine si ce vorbeste la postul de radio.

Ce surprize vom avea cand vom ajunge in cer,…..

Iata emisiunea de care vorbeam :

http://www.rvs.ro/emisiuni/viata-din-cuvant/16809-adalbert-orban-armaghedonul.html