“Vrea cineva limonada?”

IMG_1226

 

De multe ori, seara cand ajungeam acasa, Anabel m-a intampina cu : “Tata nu vrei o limonada?”  Uneori nu era limonada, era fresh de fructe,…   insa nu era gratis nimic ! Fiecare pahar costa ! Fetele noastre isi aranjau un soi de magazin in  bucatarie si ne serveau cu suc sau limonada, insa contracost! Trebuia sa platim,… de la un leu in sus,.. 5,… 10 ron.

Dupa primul pahar, si prima plata evident, in caz ca mai ramanea ceva limonada sau suc, intrebarea repetata  “la infinit” era: Mai vrea cineva,….?  Dupa mult stress ( picatura chinezeasca) , cumparam tot sucul sau limonada.  In felul acesta fetele mele isi strangeau pusculita cu bani, cu resurse  pentru o jucarie sau,…!

E usor de inteles ca la un moment  dat intrebarea devenea sacaitoare,…… ( foarte sacaitoare)

Din momentul in care am introdus formularul de comunicare la Biserica, in fiecare duminica am rugat pe cei prezeniti sa completeze formularul de comunicare si am explicat cat de important este pentru noi sa avem opiniile, nevoile de rugaciune , etc ale persoanelor care participa la slujba.

Cu doua saptamani in urma, Anabel   a luat formularul de comunicare si asa cum a stiut l-a completat.  Am fost surprins placut si chiar m-am distrat, pentu ca la intrebare: Cum ati aflat de Biserica Sf. Treime?  Anabel a raspuns sec: De la tata!  Surpriza mare a fost insa atunci cand plicul a fost deschis la caserie dupa slujba.  Anabel  nu a pus plicul gol, fara sa ne spuna nimic, s-a dus si a golit pusculita ei, resursele de pe limonada si sucurile fresh, si  le-a daruit. Nu vreau sa spun suma insa a fost considerabila.  Am ajuns acasa si am vrut sa vad daca ne spune ceva , daca se lauda,…. Nimic!  Seara  am intrebat-o si cu o normalitate sincera in privirii si glas, mi-a raspuns ca a vrut sa de-a pentru copii saraci, si sa nu ma supar ca de la mine a auzit ca trebuie sa completeze formularul de comunicare si ca trebuie sa fim generosi!

Am tacut, apoi am mers intr-un loc singur.  Am simtit un sentiment profund de implinire.  Ma bucur pentru fiecare persoana care intelege si aplica principiile si valorile crestine, DAR cand vine vorba de copilul meu , nu pot exprima.  Sunt asa de bucuros si este o onoare sa fiu tatal acestor copii minunati!

Intrebarea : Mai vrea cineva limonada?  Nu o sa mai fie niciodata sacaitoare!

Un gând despre „“Vrea cineva limonada?”

Lasă un răspuns