Crestin autentic?

profilul-unui-crestin-autenticSpecie rara in zilele noastre.  Sau poate asa a fost intodeauna.  Totusi el, crestinul autentic, exista. Prin frumusetea lui interioara, el inspira oamenilor credinta in Dumnezeu.

Cred ca cea mai puternica dovada a faptului ca Isus Hristos e viu si ca poti avea o relatie cu Dumnezeu prin credinta, este un credincios autentic.  Un credincios autentic, este dovada vie ca promisiunile lui Dumnezeu sunt adevarate.

Imi propun in cateva ideii pe care vreau sa le astern sa scot in evidenta asemanarile si deosebirile dintre un crestin autentic si unul fals. Sunt ganduri personale,…

Matei cap.7

21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.

22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”

23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”

24. De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, si le face il voi asemana cu un om cu judecata care si-a zidit casa pe stanca.

Sunt trei lucruri de remarcat cu privire la persoana care este departata si nerecunoscuta de Dumnezeu. Crestinul fals.

1- El are o perceptie teologica corecta. In formula lui de adresare el foloseste cuvantul “Domane” , echivalentul in limba greaca pentru Dumnezeu.  Crestinul fals poate avea o doctrina corecta.

2- A fost implicat emotional. In formula de adresare el foloseste de doua ori cuvantul Doamne, Doamne.   Specific limbilor semitice , atunci cand voiai sa subliniezi o incarcatura emotionala, rosteai de doua ori cuvantul respectiv.  Crestinul fals poate trai o experienta emotionala. El poate plange la timpul de inchinare,…

3- A fost activ implicat in slujire. “Doamne nu am scos noi draci in Numele Tau, nu am facut noi minuni,…” Crestinul fals poate fi activ implicat in slujire! El poate fi misionar, pastor, evanghelist, lider de inchinare,etc. Implicarea in slujire nu este o garantie a autenticitatii. Nu poti fi autentic fara sa fii implicat in slujire, dar nu toti cei implicati in slujire sunt autenticii,….

Plecati de la Mine, niciodata nu v-am cunoscut ! Isus nu spune ca nu a stiut de ei , doar ca nu i-a cunoscut. Nu a avut o relatie cu ei.

Crestinul autentic, are o intelegere doctrinara corecta, e important acest lucru, traieste experiente emotionale cu Dumnezeu, e sanatos sa ai acest tip de experiente si este activ implicat in slujire DAR, pe langa aceste lucruri el mai face ceva :

1- Face voia lui Dumnezeu. Crestinul autentic renunta la dreptul lui de-a face lucrurile cum vrea el, de-a conduce viata asa cum crede el ca e mai bine. El cedeaza conducerea lui Dumnezeu si accepta sa asculte! Ascultarea face mai mult decat jertfele.

2- Are o intelegere corecta a Harului. El isi zideste casa pe Stanca.  Se increde numai in Isus Hristos pentru mantuirea si iertarea pacatelor.

Prin acest crestin autentic curge viata de la Dumnezeu prin Duhul Sfant. Prin el Duhul Sfant rodeste in mod supranatural acea roada din Galateni: Dragoste, Bucurie, Pace, etc…..

Autentic?

3 gânduri despre „Crestin autentic?

  1. E o specie rara in zilele noastre, e pe cale de disparitie, aveti dreptate dar nu va dispare, crestinul a intrat sub protectia legilor ceresti. va fi pzit si ocrotita pentru totdeauna de acum si pana in veac.

    1. Este pazit e foarte adevarat si nu va disparea. Trebuie incurajati oamenii sa fie autenticii. O simpla slujire sau un soi de activism bisericesc, fara o supunere si ascultare de Dumnezeu, nu are rasplata.

Lasă un răspuns