Deputatul USR; Batjocorirea lui Cristos si Ignoranta unor “lideri” evanghelici

Wow, cu cateva zile in urma, deputatul USR, Iulian Bulai a postat cateva ganduri si concluzii ale lui, personale cu privire la sarbatoarea Craciunului si semnificatia sa. Un adevarat VAL de critici a fost declansat imediat, critici care au aparut in special in mediul evanghelic.

De curiozitate, inainte sa imi formez o opinie, am intrat pe pagina de facebook a lui Iulian Bulai si am citit postarea. Iata cateva concluzii personale:

  1. Citita atent, postarea domnului Bulai, pentru cine vrea sa inteleaga sau cunoaste limba romana, nu contine nici o blasfemie. Dimpotriva , mult adevar si o descriere ce poate ca nu ne convine, dar destul de fidela a realitatii de azi. “Familie ciudata dintre un tata trecut de prima tinerete si o mama adolescenta” DA. ” Mama surogat” DA, Maria a purtat ce nu era a ei. ” Copil sarac refuzat de comunitate” DA!
  2. Sunt câțiva pastori evanghelici care nu pot dormi noaptea daca nu fac norma de raiting si stau cu ochii pe stiri, ( Tony Berbece, etc,…),cum apare ceva nou, cum scriem un articol si aruncam cu bolovani. E adevarata stirea? Cunosc realitatea? Ce importanta au toate astea , vizializarile sa creasca! Lucru trist este ca acesti oameni pare ca nu cunosc foarte bine nici Bibia si nici societatea in care traim. Ne inchidem in bula Bisericii noastre, unde toti sunt buni iar cei rai sunt toti cei de “afara”!
  3. Avem o mare “turma de creduli cu pietre in mana” in miscarea evanghelica din Romania. Cum aud ceva, cum zice cineva ceva, cred tot, fara sa se informeze si devin militanti hotarați in spatiul virtual. E de remarcat aici “foamea” pe care o avem dupa senzational, imbinata cu subreda cultura biblica. Periculoasa formula.
  4. Am uitat ce înseamna cuvintele lui Cristos ” Dar Eu va spun: sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt. (Mat.5:39). In concluzie chiar daca deputatul USR ne-ar fi jignit, apostorfat, ce ar fi trebuit sa facem? Sa intoarcem obrazul celalalt? NU , multi dintre evanghelici, ar fi in stare sa,…. ( continuati voi)