Picătura de speranța

22.04.2020

„își împart hainele mele între ei și trag la sorţi pentru cămașa mea.”

Psalmul 22:18 VDC

Psalmil zilei, psalmul 22, este un psalm profetic a lui David. Când citim psalmul 22, observam metafore și figuri de stil care ne duc imediat cu gândul la Hristos și Suferințele lui.

⁃ Împărțirea hainelor și tragerea la sorți pentru cămașă Lui.

⁃ Batjocurile trecătorilor v.7-8

⁃ Străpungerea mâinilor și a picioarelor v.16

⁃ “Marginile” pământului vor cunoaște pe Domnul. V.27

⁃ Ridicarea unui nou popor care vor sluji și vesti lucrările Domnului. V. 30-31

Acum sa ne uitam la relevantă acestui psalm înainte de Hristos, când nu aveam la ce sa-l raportam , inafara de experiența autorului, respectiv David. Ar fi logic sa ne întrebam, când a avut Davit cămașa trasa la sorți, sau când i-au fost străpunsă mâinile și picioarele? Înainte de Hristos, acest psalm ar fi putut fi ușor contestat, și considerat lipsit de importantă. După Hristos însă, vedem in el o profeție împlinita.

Și acum, picătura de speranța pentru azi, conține doua gânduri pe care vreau sa le exprim, gânduri care sa ne încurajeze și sa ne întărească credință:

1. Pasajele din Cuvântul lui Dumnezeu, pe care nu le înțelegem și nu știm cum sa le interpretam și la ce sa le raportam, SUNT totuși adevărate. Mai curând sau mai târziu vom înțelege relevantă lor.

2. Cuvântul lui Dumnezeu rostit, se împlinește întodeauna. E posibil sa treacă o lunga perioada de timp, din momentul rostirii pana in momentul împlinirii , DAR întodeauna se va împlini.

Închei cu un pasaj care nu s-a împlinit încă DAR care avem încrederea ca se va împlini la fel ca psalmul profetic a lui David.

„Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei și ei vor fi poporul Lui și Dumnezeu Însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.””

Apocalipsa 21:3-4 VDC

Aceasta e speranța și credință noastră. Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat.

Zi cu spor in tot ce este bine!