Picătura de speranța

17.042020

„și a zis: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.” „Ce ne pasă nouă?” i-au răspuns ei. „Treaba ta.””

Matei 27:4 VDC

E Vinerea mare, Isus e prins și judecat, torturat și condamnat. Iuda, vânzătorul, realizează greseala pe care a făcut-o, isi da seama ca a vândut “sânge nevinovat”. Reacția lui Iuda pe fondul căinței este sa se întoarcă spre Templu și spre preoți , sa ducă banii înapoi sa sa își mărturisească păcatul, căutând iertare. Mărturisirea, pledoaria lui Iuda începe cu afirmația: am păcătuit ….!

Căința și mărturisirea lui Iuda e întâmpinată de nepăsarea și lipsa de orice fel de compasiune a clericilor, preoților de atunci. “Ce ne pasa noua, treaba ta” iau spus ei! Oare in acest context, când aprofundăm situația, înțelegem decizia lui Iuda de a se sinucide? El a rămas singur in fata remușcărilor, fără speranța , caindu-se și mărturisind greseala a alergat la oameni, și a fost Trădat la rândul lui! “Ce ne pasa noua, treaba ta”.

IN aceiași zi, in Vinerea mare, un nelegiuit, un HOT, a stat pe cruce lângă Isus, primind pedeapsa capitala pentru faptele lui. Cu câteva momente înainte sa moara, realizează starea in care se afla și nevoia de iertare de mântuire și pe fondul căinței îndrăznește sa se apropie de Isus cu rugămintea: adu-ți aminte și de mine,…..

Într-un contrast izbitor cu reacția preoților de la templu in cazul lui Iuda, Isus spune: “astăzi vei fi cu mine in Rai”.

Picătura de speranța pentru azi, Vinerea mare este următoarea:

⁃ Cand ne apropiem de oameni sa căutam iertarea și mântuirea, când ne punem speranța in cleric și preoți pentru mântuirea sufletului vom fi dezamăgiți, ca Iuda.

⁃ Din orice stare vom fi vreodată , când ne ridicam privirea spre Isus Hristos și alergam spre El , căutând iertare și mântuire vom experimenta brațele calde a Dumnezeirii care ne primește și ne restaurează așa cum a făcut-o cu fiul risipitor.

Când ai sufletul greu și cauți iertare, nu alerga spre oameni, aleargă spre Dumnezeu.

Zi cu spor!

Marian