Picătura de speranța

16.04.2020

„Păzește-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred!”

Psalmul 16:1 VDC

Cum, de cine și pe cine “păzeste” Dumnezeu?

A. Mai întâi sa subliniem pe cine pazeste Dumnezeu:

⁃ Pe cei care se încred in El. Dumnezeu pazeste pe cel care se încrede in El. Asta nu înseamnă ca putem avea un comportament hazardat de genul: conduc agresiv și cu viteza și ma încred in Domnul ca ma pazeste. :). Când te încrezi in Dumnezeu, umbli in ascultare.

B. Cum ne pazeste Dumnezeu?

Deja am amintit ca Dumnezeu ne pazeste când stam in ascultare. Sunt aici câteva lucruri pe care vreau sa le punctez:

⁃ Dumnezeu ne pazeste dându-ne posibilitatea sa ne folosim mintea și sa fim înțelepți. Avem rațiune și e un dar pe care Dumnezeu ni la dat. ȘTIM ca dacă sărim de pe bloc, gravitația își face treaba. Dumnezeu ne pazeste prin faptul ca ne-a dat înțelepciune sa STIM, dar noi avem puterea de a alege sa sărim sau sa coboram pe scări:)

⁃ Dumnezeu ne pazeste prin Cuvantul Lui. In Biblie găsim voia lui Dumnezeu pentru viața noastră și ascultând de voia lui Dumnezeu , rămânem sub protecția lui Dumnezeu. Când Dumnezeu spune clar, sa nu minți sau sa nu furi ca vor fi consecințe negative, ar fi nepotrivit sa furam și apoi sa invocam protecția lui Dumnezeu.

⁃ Situații specifice. Sunt situații in care ne-am luat toate măsurile pe care le putem lua, dar se poate întâmpla ceva cu totul neprevăzut care nu tine de alegerea și comportamentul nostru. In aceste situații Domnul poate interveni , in mod supranatural și ne poate oferi protecția Sa. Dacă ai experimentat o astfel de situație, ar fi încurajator dacă o poți împărtăși cu noi intr-un comentariu!

C. De cine ne pazeste Dumnezeu?

De cele mai multe ori cred ca trebuie sa ne păzească de noi înșine!

Aici e gândul cel mai important pe care vreau sa-l împărtășesc azi:

⁃ E posibil ca Dumnezeu sa nu ne păzească de o suferința, sau de o dezamagire sau de durere. Uneori Dumnezeu NU intervine când viața pământească e pusă in pericol și se poate întâmpla sa murim. DAR , Dumnezeu ne va PĂZI întodeauna , fără excepție SUFLETUL de moarte veșnica. Sa nu uitam ca pentru asta a venit Isus in lumea noastră și asta e tot ce contează.

Ps. 16 e un psalm profetic. Unul din versete este citat de apostolul Petru ca argument al învierii lui Isus. Și asta e gândul de speranța pe final: „Căci nu vei lăsa sufletul meu în Locuinţa morţilor, nu vei îngădui ca preaiubitul Tău să vadă putrezirea.”

Psalmul 16:10

Zi cu spor in toate