Picătura de speranța

15.04.2020

Picătura de speranța !

„Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu și spune adevărul din inimă.”

Psalmul 15:1-2 VDC

Mărturisesc ca am fost pus întodeauna in dificultate de Ps.15. Nu ma aștept ca toți sa fiți de-acord cu ce voi spune, însă cred ca poate aduce speranța și încredere următoarele rânduri:

Ps. Începe cu o întrebare legitima și clară: Doamne, cine va locui in prezenta ta? (Cine va fi mântuit? Cine va ajunge in noul Ierusalim?)

Răspunsul psalmistului, la aceasta întrebare, zugrăvește un standard moral așa de înalt care pe câte de apreciat este tot atât de mult ne tulbura, știind ca suntem incapabil moral sa ne ridicam permanent la aceste standarde și așteptări:

⁃ Sa umbli in neprihănire. (Fără greseala)

⁃ Sa faci voia lui Dumnezeu. (Mereu)

⁃ Sa spui adevarul din inima. ( Întodeauna )

⁃ Sa nu bârfești. v.3

⁃ Sa nu faci rău .v.3

⁃ Sa nu vb de rău.v3

⁃ Sa disprețuiești pe cei care MERITA disprețul .( foarte greu sa sti cine merita disprețul când Dumnezeu iubește pe fiecare om, poți disprețui ce Dumnezeu iubește?) v.4

⁃ Etc

Deci cine va locui pe muntele lui Dumnezeu, in prezenta lui? Cine se va ridica la nivelul așteptărilor lui Dumnezeu? …. dezolant sentiment.

DAR , nu se termina totul aici! A venit Isus H in lumea noastră și s-a ridicat prin trăire la nivelul așteptărilor lui Dumnezeu. A împlinit in întregime legea lui Dumnezeu, inclusiv cerințele din Ps 15! Isus a împlinit Legea nu pentruca El avea nevoie de iertare și salvare, ci a împlinit-o pentru noi. Da, noi toți cei care vom crede in El și vom alege sa dăruim controlul vieții noastre Lui.

Așadar, când eu și tu când ne încredem in Isus Hristos și îl urmam, Hristos ne îmbracă cu neprihănirea lui, CU ÎMPLINIREA Legii.

Închei lunga mea picătura de speranța, cu următorul gând: putem fi profund recunoscători ca prin Hristos , putem fi încrezători ca vom fi și noi primiți in prezenta lui Dumnezeu.

Cine va locui pe muntele sfânt? Cine umbla in Hristos! Cine și-a “spălat hainele in sângele mielului!”

Vom fi și noi acolo!

Zi cu spor in toate!

____________________________________________________