Picătura de speranța

14.04.2020
Picătura de speranța.

„Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.”
‭‭Psalmul‬ ‭14:1‬ ‭VDC‬‬
Ce se întâmpla atunci când omul înlătura “obstacolul moral” din conștiința? Ce se întâmpla când omul declara decora la unison cu F Nietzsche : Dumnezeu este mort!
Versetul 1 din Ps. 14 ne descrie efectele înlăturări lui Dumnezeu din conștiința omului: “S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.”
Când omul decide, sa-L împingă afara pe Dumnezeu din viața lui, sau sa-L declare mort, faptele lui se degradează, și intr-o atmosfera de egoism, se dezvolta raul care aduce suferința și nefericire tuturor.
Întodeauna am considerat prima afirmație din acest verset: “Nebunul zice,..” foarte dura pentru limbajul biblic, DAR uitându-ne la consecințele “împingeri” Lui Dumnezeu afara din viața noastră nu putem spune decât ca e o adevarata Nebunie sa-L declari pe Dumnezeu mort!
Dumnezeu este! Și asta aduce balanța si echilibru moral in viața noastră și in societate. Dumnezeu Nu trebuie declarat mort de iluminismului postmodern al societății noastre, El trebuie recunoscut și ascultat, altfel, ne prăbușim ,…..

Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale: cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!”

Psalmul 13:5-6 VDC

Ce faci când nu mai ai răbdare? Când nu mai poți? Când treci prin situații dificile sau trebuie sa înduri ceva neplăcut.

De la începutul Ps. 13, autorul, David, întreabă pe Dumnezeu in mod repetat: Pana când Doamne? Pana când ma uiți? Pana când te ascunzi de mine? Pana când voi avea sufletul plin de îngrijorări și viața plină de necazuri? Pana când?

Privind împreuna la situația și declarația lui David as vrea sa scot in evidentă doua lucruri:

⁃ Și oamenii lui Dumnezeu trec prin încercări și momente când simt ca își pierd răbdarea. Strigatul: pana când Doamne?, poate fi strigatul nostru.

⁃ Când nu mai ai răbdare, la fel ca David, adu-ți aminte de bunătatea lui Dumnezeu. Când vine ziua și din inima și rugăciunea noastră se desprinde întrebarea: Pana când Doamne?, atunci e cel mai potrivit moment sa îți aduci aminte de Bunătatea lui Dumnezeu care se inoieste in fiecare dimineața. Sa ai ÎNCREDERE in Bunătatea lui Dumnezeu, când răbdarea e pusă la test. Așa arată credință autentica. O zi cu spor in toate!