Picătura de speranța

29.04.2020

Tu ce motiv ai sa crezi ca Dumnezeu merita slava?

„Daţi Domnului slava cuvenită Numelui Lui! Închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte!”

Psalmul 29:2

David, in Ps 29 spune cu alte cuvinte:

1. Dați lui Dumnezeu slava!

2. Dați lui Dumnezeu slava pentru ca merita. ( i se cuvine)

3. Dumnezeu merita slava pentru ca:

⁃ Vorbește prin tunet

⁃ Cutremura pustia

⁃ El controlează ploaia și fenomenele naturii ( vezi referirea la potop din psalm v.10)

Dacă ne oprim aici cu explorarea acestui Psalm, nu am mers prea departe și nu cred ca am pătruns ce vrea de fapt acest psalm sa ne transmită. Aici fac o paranteza,( mulți oameni care se îndoiesc de existența lui Dumnezeu, vad in acest psalm și in experiența lui David un argument pentru necredință lor. Văd in incapacitatea de atunci ca omul sa explice un fulger, un motiv de a se refugia in mitologie și a atribui Divinității ce nu poți explica, DAR acum putem explica fulgerul și tunetu, deci in concluzie argumentul lui David este desființat deci Dumnezeu nu exista, ha,ha ,ha)

Nu vreau sa dezvolt aici subiectul, vreau doar sa fac câteva remarci, iar dacă sunt întrebări le primesc cu bucurie și voi raspunde la ele.

1. Nici azi oamenii de știință NU pot explica cu certitudine CE anume cauzează fulgerele! ( interesant , sunt foarte multe teorii științifice dar nu certitudini pe seama cauzei, e greu de crezut, știu)

2. Nici azi nu putem explica DE CE descărcările electrice pe planeta noastră au o anumită variabila de intensitate suportabila, dar nu sunt așa cum au descoperit oamenii de știință ca pe Jupiter sau Saturn , de peste 1000 de ori in intensitate. Dacă ar fi așa “ne-am prăji “ la prima furtuna! De ce NU e așa ?

3. Faptul ca poți înțelege tehnic un lucru nu înseamnă ca ai “dezlegat misterul” sau ai înțeles originea. Ex : putem explica tehnic corpul uman, dar am înțeles viața din el?

Închei cu picătura de speranța pentru azi: David nu și-a propus in Psalmul 29 sa de-a o explicație științifică a măreției lui Dumnezeu. NU ! El doar și-a exprimat un motiv pentru care EL la vremea aceea a considerat ca Dumnezeu merita slava! In fata uimitoarelor fenomene ale naturii David exclama: dați lui Dumnezeu slava cuvenita !

O interpretare provocatoare a acestui Psalm este următoarea:

Sa te uiți la experiențele din viața ta și sa descoperi MOTIVUL sau MOTIVELE pentru care Dumnezeu merita slava!

Pentru David a fost “Glasul lui Dumnezeu din tunet” .

Pentru mine astăzi motivul pentru care cred ca se cuvine lauda lui Dumnezeu este … frumusețea și minunăția dintr-o floare de mar, dintr-un copac înflorit.

Psalmul meu pentru astăzi este: Dați Domnului slava cuvenita! El își arată Frumusețea in florile de mar!

Psalmul tău pentru astăzi care este? Care e motivul TĂU pentru care Dumnezeu merita slava?

Zi cu spor!