Picătura de speranța

24.04.2020

Căutam Fata lui Dumnezeu sau Mâna lui Dumnezeu?

„Iată partea de moștenire a celor ce-L cheamă, a celor ce caută Faţa Ta, Dumnezeul lui Iacov. (Oprire)”

Psalmul 24:6

“A celor ce caută Fata Ta”.

Ne pune in încurcătura aceasta afirmație scurta. Ps. 24, începe prin a declara a ca lui Dumnezeu este pământul cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc! Dumnezeu este proprietarul de drept a tot ce se vede și ce nu se vede, El le-a făcut. In acest context apare afirmația : “ a celor ce caută Fata Ta”. Picătura de speranța pentru azi , este din aceasta stare de fapt: Chiar dacă a lui Dumnezeu este pământul cu tot ce este pe el, chiar dacă Dumnezeu este Atotputernic și Atotștiutor, adevarata motivatie pentru care î-L căutam pe Dumnezeu nu trebuie sa fie legată de lucrurile pe care le putem obține de la El, ci de Frumusețea prezentei Lui.

Pe scurt , mulți oameni caută pe Dumnezeu, pentru beneficiile pe care le pot obține, caută Mâna lui Dumnezeu. De obicei acești oameni caută pe Dumnezeu atunci când au nevoie de ceva:

⁃ de ajutor

⁃ de protecție

⁃ de sănătate

⁃ Etc.

In cealaltă categorie sunt cei care îl caută pe Dumnezeu, și Fata Lui. Acești oameni caută prezenta lui Dumnezeu. Ei caută pe Dumnezeu, pentruca Dumnezeu e Dumnezeu. Aceștia din urma se bucura de toate celelalte beneficii ale prezentei lui Dumnezeu , ( ajutor, protecție , etc) , iar pe deasupra “o stare după voia Lui”.

Îndemnul, motivația de azi este următoarea: sa căutam pe Dumnezeu, nu motivați de beneficiile pe care le putem obține de la El, sa căutam pe Dumnezeu din dragoste pentru prezenta Lui. Sa căutam Fata lui Dumnezeu, nu Mâna lui Dumnezeu.

O zi cu spor in tot ce este bine! Sa căutam “Fata”Lui!