Picătura de speranța

23.04.2020

Și oile sunt agresive!

„Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.”

Psalmul 23:1

Psalmul 23 este cel mai cunoscut psalm din Biblie. David, cel care a scris acest psalm, portretizează pe Dumnezeu ca Pastorul nostru iar noi turma Lui. Aceasta metafora a Pastorului și turma lui, este des întâlnită in Biblie.

David, in copilăria lui știm ca a păzit oile familiei, și din mărturisirile lui știm cum a protejat și îngrijit turma cu ajutorul lui Dumnezeu. Cel mai probabil, după ce a devenit împărat , David realizează ca a fost păzit, protejat și ajutat de Dumnezeu, la fel cum el a îngrijit de turma tatălui sau.

Aici, și in multe alte locuri din Biblie, noi oamenii, suntem portretizati ca turma lui Dumnezeu. La fel de neajutorați, neștiutori și vulnerabili, ca o turma de oi, noi avem nevoie de protecția și ajutorul lui Dumnezeu.

TOTUȘI , s-a dovedit ca și “oile” , “turma” poate da dovada de o agresivitate și violenta criminala. Da, dar nu împotriva “animalelor de prada” sau a “hoților” care vor sa fure și sa distrugă, nu împotriva lor, ci împotriva Pastorului, da a Pastorului cel Bun. In evanghelie, Hristos se identifica cu portretul Pastorului cel Bun, iar turma , NOI , am contribuit prin păcatul nostru la răstignirea Lui.

Încerc sa păstrez meditația de azi scurta, așa ca ma rezum doar la următoarea încurajare:

⁃ Domnul e un “Pastor Bun”. E Bun nu doar ca ne protejează, ne conduce, ne oferă grija de care avem nevoie, ci in special e Bun pentru ca in ciuda faptului ca l-am respins, l-am răstignit și trădat, El ne invita sa facem parte din “Turma Lui”, pentru a nu “rătăci ca niște oi fără Pastor”

Astăzi, sa ne facem timp pentru a fi mulțumitori fata de bunătatea lui Hristos, Pastorul cel Bun!

Zi cu spor!