Site icon Marian Paduret

Picătura de speranța

Picatura de speranta pentru azi!

Tu de unde îți ei bucurie?

Picatura de speranta pentru azi, 02.05.2020

Picatura de speranta

Devotiunea zilnica; 01.05.2020

Picatura de speranta pentru azi 01.05.2020

Picatura de speranta pentru azi. 30.04.2020

Devotiunea zilnica!

29.04.2020

Tu ce motiv ai sa crezi ca Dumnezeu merita slava?

„Daţi Domnului slava cuvenită Numelui Lui! Închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte!”

Psalmul 29:2

David, in Ps 29 spune cu alte cuvinte:

1. Dați lui Dumnezeu slava!

2. Dați lui Dumnezeu slava pentru ca merita. ( i se cuvine)

3. Dumnezeu merita slava pentru ca:

⁃ Vorbește prin tunet

⁃ Cutremura pustia

⁃ El controlează ploaia și fenomenele naturii ( vezi referirea la potop din psalm v.10)

Dacă ne oprim aici cu explorarea acestui Psalm, nu am mers prea departe și nu cred ca am pătruns ce vrea de fapt acest psalm sa ne transmită. Aici fac o paranteza,( mulți oameni care se îndoiesc de existența lui Dumnezeu, vad in acest psalm și in experiența lui David un argument pentru necredință lor. Văd in incapacitatea de atunci ca omul sa explice un fulger, un motiv de a se refugia in mitologie și a atribui Divinității ce nu poți explica, DAR acum putem explica fulgerul și tunetu, deci in concluzie argumentul lui David este desființat deci Dumnezeu nu exista, ha,ha ,ha)

Nu vreau sa dezvolt aici subiectul, vreau doar sa fac câteva remarci, iar dacă sunt întrebări le primesc cu bucurie și voi raspunde la ele.

1. Nici azi oamenii de știință NU pot explica cu certitudine CE anume cauzează fulgerele! ( interesant , sunt foarte multe teorii științifice dar nu certitudini pe seama cauzei, e greu de crezut, știu)

2. Nici azi nu putem explica DE CE descărcările electrice pe planeta noastră au o anumită variabila de intensitate suportabila, dar nu sunt așa cum au descoperit oamenii de știință ca pe Jupiter sau Saturn , de peste 1000 de ori in intensitate. Dacă ar fi așa “ne-am prăji “ la prima furtuna! De ce NU e așa ?

3. Faptul ca poți înțelege tehnic un lucru nu înseamnă ca ai “dezlegat misterul” sau ai înțeles originea. Ex : putem explica tehnic corpul uman, dar am înțeles viața din el?

Închei cu picătura de speranța pentru azi: David nu și-a propus in Psalmul 29 sa de-a o explicație științifică a măreției lui Dumnezeu. NU ! El doar și-a exprimat un motiv pentru care EL la vremea aceea a considerat ca Dumnezeu merita slava! In fata uimitoarelor fenomene ale naturii David exclama: dați lui Dumnezeu slava cuvenita !

O interpretare provocatoare a acestui Psalm este următoarea:

Sa te uiți la experiențele din viața ta și sa descoperi MOTIVUL sau MOTIVELE pentru care Dumnezeu merita slava!

Pentru David a fost “Glasul lui Dumnezeu din tunet” .

Pentru mine astăzi motivul pentru care cred ca se cuvine lauda lui Dumnezeu este … frumusețea și minunăția dintr-o floare de mar, dintr-un copac înflorit.

Psalmul meu pentru astăzi este: Dați Domnului slava cuvenita! El își arată Frumusețea in florile de mar!

Psalmul tău pentru astăzi care este? Care e motivul TĂU pentru care Dumnezeu merita slava?

Zi cu spor!

28.04.2020

Dumnezeu asculta rugăciunea!

„Binecuvântat să fie Domnul, căci ascultă glasul rugăciunilor mele!”

Psalmul 28:6

Conform dicționarului, termenul rugăciune, înseamnă: rugăminte; cerere sau încercare a omului de a dialoga, de a comunica cu divinitatea.

David afirma ca Dumnezeu asculta rugăciunile lui! Din primele versete ale Psalmului 28 deducem ca viața lui David era in pericol. In contextul amenințati, David se roagă și este convins ca Dumnezeu asculta rugăciunea, motiv pentru care încheie psalmul 28 intr-o nota optimista!

Picatura de speranța pentru azi, e un îndemn simplu la rugăciune.

Poate motivele pentru care oamenii se roagă mai rar astazi sunt:

⁃ Lipsa Credintei ca Dumnezeu chiar aude, asculta rugăciunea

⁃ Convingerea ca Dumnezeu Nu este interesat de ce simțim sau de problema prin care trecem.

⁃ Teama ca nu ne “calificam” sa venim înaintea lui Dumnezeu direct cu rugăciunile noastre și avem nevoie de un intermediar.

⁃ Etc.

Oricare ar fi motivele pentru care oamenii se roagă mai rar astăzi, cu siguranta însă ca nu e datorită faptului ca NU mai avem probleme, necazuri sau provocări. Din aceasta avem “cu nemiluita”!

Dumnezeu asculta rugăciunea. Prin orice ai trece și orice necaz sau problema sufleteasca ai avea, spune-i lui Dumnezeu in rugăciune astăzi și cere-I sa te ajute!

Dumnezeu asculta rugăciunea !

Dumnezeu Răspunde la rugăciune!

Nu ești singur(a) !

Zi cu spor in tot ce faci!

27.04.2020

Cine poate fi Dumnezeu pentru tine?

„Domnul este lumina și mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică?”

Psalmul 27:1

De dimineața de când am citit psalmul 27 , am tot cântărit, de unde, din ce verset sa “leg” meditația de azi.

M-am hotărât 🙂 in sfârșit! V.1

Cine este , sau cine poate fi Dumnezeu pentru noi? In v. 1 David mărturisește cine este Dumnezeu pentru el. David declara : Domnul este:

⁃ Lumina mea

⁃ Maintuitorul meu

⁃ Sprijinul meu

Pe scurt, as vrea sa privim la cele trei caracteristici prin care David îl descrie pe Dumnezeu.

Dumnezeu : Lumina mea. Când umbli in “întuneric” și nu poți vedea spre ce te îndrepti, de ce sa te ferești, Dumnezeu te poate lumina. Dumnezeu poate fi pentru noi cel mai bun sfătuitor, consilier și mentor. Cu sfatul Lui , El ne poate lumina calea vieți in fiecare zi.

Dumnezeu : Mântuitorul meu. Poate câteva sinonime, ne ajuta sa înțelegem mai bine rolul de Mântuitor a lui Dumnezeu.

a. Salvator ; Dumnezeu poate fi pentru noi Salvator. Prin definiție, salvator e cel care salvează. Noi, oamenii avem un talent înnăscut sa intram in situații periculoase și sa avem nevoie de salvare.

B. Vindecător ; Dumnezeu poate fi vindecătorul nostru. El poate vindeca nu doar fizic, poate vindeca emoțional, sufletește. Cele mai adânci dureri , răni și semne , noi oamenii nu le purtam pe corp, le purtam in suflet. Cât de mult avem nevoie de un Vindecător !

Dumnezeu : Sprijinul meu. Când ai nevoie de ajutor, sa mergi înainte sau sa zidești sa construiești ceva bun pentru tine și cei de lângă tine, când ai un vis și lupți pentru el, in acele momente grele, Dumnezeu poate fi Sprijin.

Dacă ați observat , am repetat de mai multe ori expresia: Dumnezeu poate fi. Încurajarea de azi se leagă in special de aceasta afirmație. Dumnezeu poate fi, dar NU va fi decât dacă ii săi voie in viața ta și îți deschizi inima larg pentru El. Vei primi lumina Lui, mântuirea Lui, sprijinul Lui, dacă facem loc in viața noastră pentru Dumnezeu in ascultare!

Cine este Dumnezeu pentru noi?

24.04.2020

Căutam Fata lui Dumnezeu sau Mâna lui Dumnezeu?

„Iată partea de moștenire a celor ce-L cheamă, a celor ce caută Faţa Ta, Dumnezeul lui Iacov. (Oprire)”

Psalmul 24:6

“A celor ce caută Fata Ta”.

Ne pune in încurcătura aceasta afirmație scurta. Ps. 24, începe prin a declara a ca lui Dumnezeu este pământul cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc! Dumnezeu este proprietarul de drept a tot ce se vede și ce nu se vede, El le-a făcut. In acest context apare afirmația : “ a celor ce caută Fata Ta”. Picătura de speranța pentru azi , este din aceasta stare de fapt: Chiar dacă a lui Dumnezeu este pământul cu tot ce este pe el, chiar dacă Dumnezeu este Atotputernic și Atotștiutor, adevarata motivatie pentru care î-L căutam pe Dumnezeu nu trebuie sa fie legată de lucrurile pe care le putem obține de la El, ci de Frumusețea prezentei Lui.

Pe scurt , mulți oameni caută pe Dumnezeu, pentru beneficiile pe care le pot obține, caută Mâna lui Dumnezeu. De obicei acești oameni caută pe Dumnezeu atunci când au nevoie de ceva:

⁃ de ajutor

⁃ de protecție

⁃ de sănătate

⁃ Etc.

In cealaltă categorie sunt cei care îl caută pe Dumnezeu, și Fata Lui. Acești oameni caută prezenta lui Dumnezeu. Ei caută pe Dumnezeu, pentruca Dumnezeu e Dumnezeu. Aceștia din urma se bucura de toate celelalte beneficii ale prezentei lui Dumnezeu , ( ajutor, protecție , etc) , iar pe deasupra “o stare după voia Lui”.

Îndemnul, motivația de azi este următoarea: sa căutam pe Dumnezeu, nu motivați de beneficiile pe care le putem obține de la El, sa căutam pe Dumnezeu din dragoste pentru prezenta Lui. Sa căutam Fata lui Dumnezeu, nu Mâna lui Dumnezeu.

O zi cu spor in tot ce este bine! Sa căutam “Fata”Lui!

23.04.2020

Și oile sunt agresive!

„Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.”

Psalmul 23:1

Psalmul 23 este cel mai cunoscut psalm din Biblie. David, cel care a scris acest psalm, portretizează pe Dumnezeu ca Pastorul nostru iar noi turma Lui. Aceasta metafora a Pastorului și turma lui, este des întâlnită in Biblie.

David, in copilăria lui știm ca a păzit oile familiei, și din mărturisirile lui știm cum a protejat și îngrijit turma cu ajutorul lui Dumnezeu. Cel mai probabil, după ce a devenit împărat , David realizează ca a fost păzit, protejat și ajutat de Dumnezeu, la fel cum el a îngrijit de turma tatălui sau.

Aici, și in multe alte locuri din Biblie, noi oamenii, suntem portretizati ca turma lui Dumnezeu. La fel de neajutorați, neștiutori și vulnerabili, ca o turma de oi, noi avem nevoie de protecția și ajutorul lui Dumnezeu.

TOTUȘI , s-a dovedit ca și “oile” , “turma” poate da dovada de o agresivitate și violenta criminala. Da, dar nu împotriva “animalelor de prada” sau a “hoților” care vor sa fure și sa distrugă, nu împotriva lor, ci împotriva Pastorului, da a Pastorului cel Bun. In evanghelie, Hristos se identifica cu portretul Pastorului cel Bun, iar turma , NOI , am contribuit prin păcatul nostru la răstignirea Lui.

Încerc sa păstrez meditația de azi scurta, așa ca ma rezum doar la următoarea încurajare:

⁃ Domnul e un “Pastor Bun”. E Bun nu doar ca ne protejează, ne conduce, ne oferă grija de care avem nevoie, ci in special e Bun pentru ca in ciuda faptului ca l-am respins, l-am răstignit și trădat, El ne invita sa facem parte din “Turma Lui”, pentru a nu “rătăci ca niște oi fără Pastor”

Astăzi, sa ne facem timp pentru a fi mulțumitori fata de bunătatea lui Hristos, Pastorul cel Bun!

Zi cu spor!

22.04.2020

„își împart hainele mele între ei și trag la sorţi pentru cămașa mea.”

Psalmul 22:18 VDC

Psalmil zilei, psalmul 22, este un psalm profetic a lui David. Când citim psalmul 22, observam metafore și figuri de stil care ne duc imediat cu gândul la Hristos și Suferințele lui.

⁃ Împărțirea hainelor și tragerea la sorți pentru cămașă Lui.

⁃ Batjocurile trecătorilor v.7-8

⁃ Străpungerea mâinilor și a picioarelor v.16

⁃ “Marginile” pământului vor cunoaște pe Domnul. V.27

⁃ Ridicarea unui nou popor care vor sluji și vesti lucrările Domnului. V. 30-31

Acum sa ne uitam la relevantă acestui psalm înainte de Hristos, când nu aveam la ce sa-l raportam , inafara de experiența autorului, respectiv David. Ar fi logic sa ne întrebam, când a avut Davit cămașa trasa la sorți, sau când i-au fost străpunsă mâinile și picioarele? Înainte de Hristos, acest psalm ar fi putut fi ușor contestat, și considerat lipsit de importantă. După Hristos însă, vedem in el o profeție împlinita.

Și acum, picătura de speranța pentru azi, conține doua gânduri pe care vreau sa le exprim, gânduri care sa ne încurajeze și sa ne întărească credință:

1. Pasajele din Cuvântul lui Dumnezeu, pe care nu le înțelegem și nu știm cum sa le interpretam și la ce sa le raportam, SUNT totuși adevărate. Mai curând sau mai târziu vom înțelege relevantă lor.

2. Cuvântul lui Dumnezeu rostit, se împlinește întodeauna. E posibil sa treacă o lunga perioada de timp, din momentul rostirii pana in momentul împlinirii , DAR întodeauna se va împlini.

Închei cu un pasaj care nu s-a împlinit încă DAR care avem încrederea ca se va împlini la fel ca psalmul profetic a lui David.

„Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei și ei vor fi poporul Lui și Dumnezeu Însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.””

Apocalipsa 21:3-4 VDC

Aceasta e speranța și credință noastră. Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat.

Zi cu spor in tot ce este bine!

Picătura de speranța 21.04.2020

19.04.2020

„Pe când vorbeau ei și se întrebau, Isus S-a apropiat și mergea pe drum împreună cu ei.”

Luca 24:15

Sarbătoarea Pastelui, aproape a trecut.

Persista însă in gândurile și inima mea versetul de mai sus. L-am citit de multe ori azi și de fiecare data rămân într-un fel “mut de uimire”, in fata acestui text.

Pe când ucenicii se depărtau de Ierusalim, și coborau spre Emaus, in aceasta călătorie de apx 3 ore, triști și dezamăgiți , Isus se apropie de ei , merge împreuna cu ei și le asculta dejamagirea și confuzia din suflet, toate aceste fără ca ei sa știe sau sa-și dea seama ca “străinul “ care-i însoțeste este chiar Isus cel înviat.

Cât de profunda este dragostea lui Dumnezeu pentru noi? Cât de mult ne iubește Dumnezeu?

Atât de mult încât este dispus sa se apropie de noi chiar dacă noi ne depărtăm de El. Atât de mult încât este dispus sa fie prezent lângă noi chiar dacă noi coboram și ne aflam pe un drum greșit. Atât de mult încât e dispus sa ne asculte dejamagiririle și întrebările chiar dacă noi nu iL cunoaștem sau nu realizam ca EL e cu noi.

Ar fi putut sa spună Isus despre ucenicii care mergeau spre Emaus: “trădătorilor , ați renunțat așa de ușor, după tot ce am făcut pentru voi. In câteva zile o sa vedeți ce ați pierdut” In loc sa facă asta însă , Isus a mers după ei, ca pastorul cel Bun după oaia pierdută. Așa ne iubește de mult Dumnezeu încât nu renunța la noi, chiar dacă noi renunțam la el.

De fapt, despre asta e sărbătoarea Pastelui! Despre Dumnezeu care pentru a salva oamenii, se sacrifica, se întrupează, se smerește pana la moarte!

In fata unei bunătăți așa de minunate a lui Dumnezeu, închei cu cuvintele apostolului Pavel: „Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?”

Romani 2:4

17.042020

„și a zis: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.” „Ce ne pasă nouă?” i-au răspuns ei. „Treaba ta.””

Matei 27:4 VDC

E Vinerea mare, Isus e prins și judecat, torturat și condamnat. Iuda, vânzătorul, realizează greseala pe care a făcut-o, isi da seama ca a vândut “sânge nevinovat”. Reacția lui Iuda pe fondul căinței este sa se întoarcă spre Templu și spre preoți , sa ducă banii înapoi sa sa își mărturisească păcatul, căutând iertare. Mărturisirea, pledoaria lui Iuda începe cu afirmația: am păcătuit ….!

Căința și mărturisirea lui Iuda e întâmpinată de nepăsarea și lipsa de orice fel de compasiune a clericilor, preoților de atunci. “Ce ne pasa noua, treaba ta” iau spus ei! Oare in acest context, când aprofundăm situația, înțelegem decizia lui Iuda de a se sinucide? El a rămas singur in fata remușcărilor, fără speranța , caindu-se și mărturisind greseala a alergat la oameni, și a fost Trădat la rândul lui! “Ce ne pasa noua, treaba ta”.

IN aceiași zi, in Vinerea mare, un nelegiuit, un HOT, a stat pe cruce lângă Isus, primind pedeapsa capitala pentru faptele lui. Cu câteva momente înainte sa moara, realizează starea in care se afla și nevoia de iertare de mântuire și pe fondul căinței îndrăznește sa se apropie de Isus cu rugămintea: adu-ți aminte și de mine,…..

Într-un contrast izbitor cu reacția preoților de la templu in cazul lui Iuda, Isus spune: “astăzi vei fi cu mine in Rai”.

Picătura de speranța pentru azi, Vinerea mare este următoarea:

⁃ Cand ne apropiem de oameni sa căutam iertarea și mântuirea, când ne punem speranța in cleric și preoți pentru mântuirea sufletului vom fi dezamăgiți, ca Iuda.

⁃ Din orice stare vom fi vreodată , când ne ridicam privirea spre Isus Hristos și alergam spre El , căutând iertare și mântuire vom experimenta brațele calde a Dumnezeirii care ne primește și ne restaurează așa cum a făcut-o cu fiul risipitor.

Când ai sufletul greu și cauți iertare, nu alerga spre oameni, aleargă spre Dumnezeu.

Zi cu spor!

Marian

16.04.2020

„Păzește-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred!”

Psalmul 16:1 VDC

Cum, de cine și pe cine “păzeste” Dumnezeu?

A. Mai întâi sa subliniem pe cine pazeste Dumnezeu:

⁃ Pe cei care se încred in El. Dumnezeu pazeste pe cel care se încrede in El. Asta nu înseamnă ca putem avea un comportament hazardat de genul: conduc agresiv și cu viteza și ma încred in Domnul ca ma pazeste. :). Când te încrezi in Dumnezeu, umbli in ascultare.

B. Cum ne pazeste Dumnezeu?

Deja am amintit ca Dumnezeu ne pazeste când stam in ascultare. Sunt aici câteva lucruri pe care vreau sa le punctez:

⁃ Dumnezeu ne pazeste dându-ne posibilitatea sa ne folosim mintea și sa fim înțelepți. Avem rațiune și e un dar pe care Dumnezeu ni la dat. ȘTIM ca dacă sărim de pe bloc, gravitația își face treaba. Dumnezeu ne pazeste prin faptul ca ne-a dat înțelepciune sa STIM, dar noi avem puterea de a alege sa sărim sau sa coboram pe scări:)

⁃ Dumnezeu ne pazeste prin Cuvantul Lui. In Biblie găsim voia lui Dumnezeu pentru viața noastră și ascultând de voia lui Dumnezeu , rămânem sub protecția lui Dumnezeu. Când Dumnezeu spune clar, sa nu minți sau sa nu furi ca vor fi consecințe negative, ar fi nepotrivit sa furam și apoi sa invocam protecția lui Dumnezeu.

⁃ Situații specifice. Sunt situații in care ne-am luat toate măsurile pe care le putem lua, dar se poate întâmpla ceva cu totul neprevăzut care nu tine de alegerea și comportamentul nostru. In aceste situații Domnul poate interveni , in mod supranatural și ne poate oferi protecția Sa. Dacă ai experimentat o astfel de situație, ar fi încurajator dacă o poți împărtăși cu noi intr-un comentariu!

C. De cine ne pazeste Dumnezeu?

De cele mai multe ori cred ca trebuie sa ne păzească de noi înșine!

Aici e gândul cel mai important pe care vreau sa-l împărtășesc azi:

⁃ E posibil ca Dumnezeu sa nu ne păzească de o suferința, sau de o dezamagire sau de durere. Uneori Dumnezeu NU intervine când viața pământească e pusă in pericol și se poate întâmpla sa murim. DAR , Dumnezeu ne va PĂZI întodeauna , fără excepție SUFLETUL de moarte veșnica. Sa nu uitam ca pentru asta a venit Isus in lumea noastră și asta e tot ce contează.

Ps. 16 e un psalm profetic. Unul din versete este citat de apostolul Petru ca argument al învierii lui Isus. Și asta e gândul de speranța pe final: „Căci nu vei lăsa sufletul meu în Locuinţa morţilor, nu vei îngădui ca preaiubitul Tău să vadă putrezirea.”

Psalmul 16:10

Zi cu spor in toate

15.04.2020

Picătura de speranța !

„Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu și spune adevărul din inimă.”

Psalmul 15:1-2 VDC

Mărturisesc ca am fost pus întodeauna in dificultate de Ps.15. Nu ma aștept ca toți sa fiți de-acord cu ce voi spune, însă cred ca poate aduce speranța și încredere următoarele rânduri:

Ps. Începe cu o întrebare legitima și clară: Doamne, cine va locui in prezenta ta? (Cine va fi mântuit? Cine va ajunge in noul Ierusalim?)

Răspunsul psalmistului, la aceasta întrebare, zugrăvește un standard moral așa de înalt care pe câte de apreciat este tot atât de mult ne tulbura, știind ca suntem incapabil moral sa ne ridicam permanent la aceste standarde și așteptări:

⁃ Sa umbli in neprihănire. (Fără greseala)

⁃ Sa faci voia lui Dumnezeu. (Mereu)

⁃ Sa spui adevarul din inima. ( Întodeauna )

⁃ Sa nu bârfești. v.3

⁃ Sa nu faci rău .v.3

⁃ Sa nu vb de rău.v3

⁃ Sa disprețuiești pe cei care MERITA disprețul .( foarte greu sa sti cine merita disprețul când Dumnezeu iubește pe fiecare om, poți disprețui ce Dumnezeu iubește?) v.4

⁃ Etc

Deci cine va locui pe muntele lui Dumnezeu, in prezenta lui? Cine se va ridica la nivelul așteptărilor lui Dumnezeu? …. dezolant sentiment.

DAR , nu se termina totul aici! A venit Isus H in lumea noastră și s-a ridicat prin trăire la nivelul așteptărilor lui Dumnezeu. A împlinit in întregime legea lui Dumnezeu, inclusiv cerințele din Ps 15! Isus a împlinit Legea nu pentruca El avea nevoie de iertare și salvare, ci a împlinit-o pentru noi. Da, noi toți cei care vom crede in El și vom alege sa dăruim controlul vieții noastre Lui.

Așadar, când eu și tu când ne încredem in Isus Hristos și îl urmam, Hristos ne îmbracă cu neprihănirea lui, CU ÎMPLINIREA Legii.

Închei lunga mea picătura de speranța, cu următorul gând: putem fi profund recunoscători ca prin Hristos , putem fi încrezători ca vom fi și noi primiți in prezenta lui Dumnezeu.

Cine va locui pe muntele sfânt? Cine umbla in Hristos! Cine și-a “spălat hainele in sângele mielului!”

Vom fi și noi acolo!

Zi cu spor in toate!

____________________________________________________


14.04.2020
Picătura de speranța.

„Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.”
‭‭Psalmul‬ ‭14:1‬ ‭VDC‬‬
Ce se întâmpla atunci când omul înlătura “obstacolul moral” din conștiința? Ce se întâmpla când omul declara decora la unison cu F Nietzsche : Dumnezeu este mort!
Versetul 1 din Ps. 14 ne descrie efectele înlăturări lui Dumnezeu din conștiința omului: “S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.”
Când omul decide, sa-L împingă afara pe Dumnezeu din viața lui, sau sa-L declare mort, faptele lui se degradează, și intr-o atmosfera de egoism, se dezvolta raul care aduce suferința și nefericire tuturor.
Întodeauna am considerat prima afirmație din acest verset: “Nebunul zice,..” foarte dura pentru limbajul biblic, DAR uitându-ne la consecințele “împingeri” Lui Dumnezeu afara din viața noastră nu putem spune decât ca e o adevarata Nebunie sa-L declari pe Dumnezeu mort!
Dumnezeu este! Și asta aduce balanța si echilibru moral in viața noastră și in societate. Dumnezeu Nu trebuie declarat mort de iluminismului postmodern al societății noastre, El trebuie recunoscut și ascultat, altfel, ne prăbușim ,…..

Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale: cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!”

Psalmul 13:5-6 VDC

Ce faci când nu mai ai răbdare? Când nu mai poți? Când treci prin situații dificile sau trebuie sa înduri ceva neplăcut.

De la începutul Ps. 13, autorul, David, întreabă pe Dumnezeu in mod repetat: Pana când Doamne? Pana când ma uiți? Pana când te ascunzi de mine? Pana când voi avea sufletul plin de îngrijorări și viața plină de necazuri? Pana când?

Privind împreuna la situația și declarația lui David as vrea sa scot in evidentă doua lucruri:

⁃ Și oamenii lui Dumnezeu trec prin încercări și momente când simt ca își pierd răbdarea. Strigatul: pana când Doamne?, poate fi strigatul nostru.

⁃ Când nu mai ai răbdare, la fel ca David, adu-ți aminte de bunătatea lui Dumnezeu. Când vine ziua și din inima și rugăciunea noastră se desprinde întrebarea: Pana când Doamne?, atunci e cel mai potrivit moment sa îți aduci aminte de Bunătatea lui Dumnezeu care se inoieste in fiecare dimineața. Sa ai ÎNCREDERE in Bunătatea lui Dumnezeu, când răbdarea e pusă la test. Așa arată credință autentica. O zi cu spor in toate!

Exit mobile version